Om oss

Tvåbenta på kennel Yellows…… Ja, vilka är vi egentligen??

familjen

Familjen består, förutom hundarna förstås, av Tomas, Irene, Sofie & Jennifer.
Vi bor på Lilla Essingen. Stockholm.

Hundarna är förstås vårt största intresse med utställning och träning. Så vi har liksom ingen brist på sysselsättning!
Så fort vi får möjlighet så brukar vi resa utomlands och några veckor varje vinter är vi i vår lägenhet i Tandådalen, Sälen och ägnar oss åt total avkoppling och utförsåkning. Vi är även där lite under sommaren och bl. a vandrar vi och plockar bär och kanske ger oss ut på en ridtur på fjället.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

husse

Tomas: Jag är född i Dalarna 1958 och bodde där tills jag 1978 flyttade till Stockholm. Inom familjen hade vi tax, som användes till jakt. Fritiden ägnas åt familjen och hundarna som vi tränar och tävlar med inom utställning, jakt, lydnad och viltspår. Ibland dömer jag även på inofficiella utställningar och jaktprov. Jag är även auktoriserad ID-märkare.

skkexp 2

Irene: Jag är också född 1958 och uppväxt i Fredhäll på Kungsholmen i Stockholm. Jag har alltid älskat hundar  och hästar och fick min första egna hund då jag var 6 år. En blandras som följde med oss i 13 år. Jag har gått på bl.a. djurvårdarlinjen, och har sedan 1985 arbetat på Svenska Kennelklubben, först på informationsavdelningen, och från  2013 var jag ansvarig för våra montrar på ett 10-tal utställningar/event och förutom att bemanna dessa hade jag hand om alla beställningar, bokningar för och efterarbete kring detta vilket är ett intressant arbete där allt kan hända och måste lösas praktiskt då sådana arbeten inte alltid går på räls. Det blev en del resande/hotellnätter men det är alltid trevligt att träffa nya människor. Från 2019 arbetar jag istället hemifrån som ombud för Sveland djurförsäkringar vilket hundarna nog uppskattar mycket,  att i stort sett aldrig behöva vara ensamma hemma.

Jag försöker också träna lite och går på Friskis ett par gånger i veckan.

mms_20160920_235824

Sofie:

Född 1989, har tagit studenten på Viktor Rydbergs gymnasium, efter att ha gått högstadiet i Internationella Engelska skolan. Medan hon studerade arbetade hon bl a som mäklarassistent på Husman Hagberg fastighetsbyrå och senare på Ica Viksjö medan hon studerade till socionom vid Stockholms universitet.
Sofie är också utbildad skidlärare och arbetade en säsong som skidlärare i Vemdalen för Skistar. Numer är hon förlovad med Christian och de bor i en fin 3:a precis vid vattnet i Minneberg och har fast arbete som socialsekreterare.
Fritiden ägnas åt motionslöpning och sådana tävlingar, har bl a ett superresultat från halvmaran, men mycket träning på Friskis och Svettis och emellanåt lite bicramyoga. Hon har gjort klassikern oxå ! Sofie älskar även att resa och har varit på många platser, bl a USA, Kina och Japan. Sofie tycker om hundarna, men det är inget stort intresse i hennes liv.

jennifer

Jennifer:

Född 1999 och minstingen i familjen. En liten dam som sedan hon var pytteliten visat att hon har mycket humör! Men också väldigt kramig och rolig. Jennifer älskar hundarna där bichonen Sockan var hennes första favorit och då hon bara var 3 år, såg det så näpet ut då hon promenerade med antingen i goldisen Pärlan eller Sockan. För Jennifer var det redan då fullständigt naturligt att gå med en hund! Jennifer har tävlat i juniorhandling och får emellanåt även visa hund på vanlig utställning också. Jennifer gick under högstadiet i Internationella engelska skolan i Jakobsberg så som storasyster Sofie en gång gjorde. Hon gick sedan på Viktor Rydbergs gymnasium, men numera studerar hon kriminologi vid Stockholms universitet och jobbar extra som värdinna på Globen och Tele2 Arena. 

Jennifer går på agilitykurs med favorithunden Chanelle . Liksom övriga familjen åker hon skidor, främst utför men tillsammans med hundarna blir det lite längd också. 

jennifer4   jenniferpaddan

Jennifer och Kitty, barn med  hund GRK Open Show Sala -08 samt Jennifer och Paddan -14

6:e november 1996 fick vi en liten ängel, d.v.s. Rickard som inte överlevde förlossningen. Ett syskon till våra döttrar som vi tyvärr aldrig fick lära känna.